Έχεις απορίες για το WHOIS;

Τι ειναι το Domain Whois;

Πραγματοποιείτε ερώτημα στο επίσημο μητρώο του domain name ώστε να λάβετε πληροφορίες για το domain αυτό.Οι πληροφορίες μπορεί να συμπεριλαμβάνουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, ημερομηνία λήξης, τελευταίας τροποποίησης, τους nameservers κλπ.

Μπορουν oλοι να δουν τα στοιχεια του domain μου με το whois?

Αν το domain σας έχει κατάληξη .gr τα προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη δεν εμφανίζονται μιας και είναι απόρρητα βάση νομοθεσίας. Για τα .eu το whois εμφανίζει μόνο τα δεδομένα του πεδίου “Διακριτικός Τίτλος Εταιρίας” εφόσον έχει συμπληρωθεί απο τον ιδιοκτήτη. Για τις υπόλοιπες καταλήξεις εξαρτάται από το εκάστοτε μητρώο άρα και κατάληξη του domain.

Εχω .com .net .org κλπ domain, μπορω να κρυψω τα στοιχεια μου;

Ναι, μέσο της υπηρεσίας ID Protect με ετήσια χρέωση μπορείτε να αποκρύψετε τα στοιχεία σας.Όταν κάποιος κάνει WHOIS δεν θα εμφανίζονται τα δικά σας στοιχεία, όμως στο μητρώο τα στοιχεία ιδιοκτήτη θα είναι τα δικά σας.

Δεν θελω να πληρωσω ID Protect ουτε να εμφανιζονται τα στοιχεια μου, θα δηλωσω ψευτικα;

Η παραπάνω πρακτική είναι λάθος, και σε καμία περίπτωση δεν το προτείνουμε διότι σε έλεγχο του ICANN υπάρχει περίπτωση το domain να γίνει suspend, επίσης ως ιδιοκτήτης του domain θα φαίνεται ότι έχει δηλωθεί εσφαλμένα οπότε μπορεί να έχετε μελλοντικά πρόβλημα.

εχεις απορεια; Καλεσε μας στο 2810 235 001 η μεσω Live Chat